Koji su najpopularniji sajtovi za traženje posla u Nemačkoj ?

Nemačka je veoma popularna destinacija za kadrove iz regiona, a mnogi od Vas žele da krenu putem traženja posla u Nemačkoj. Stoga Vam u ovom članku predstavljamo listu najpopularnijih sajtova za traženje posla u Nemačkoj. Naši ljudi masovno odlaze na rad u Nemačku,  od druge polovine prošlog veka i dok su u to vreme radnici sa Balkana mahom radili u proizvodnji, danas su na ceni zdravstveni, i IT radnici kao i stručne i iskusne zanatlije.

Najveći broj sajtova za traženje posla u Nemačkoj je naravno na nemačkom jeziku , iako na sajtovima vladinih agencija i nekih većih platformi za traženje posla možete naći i engleski prevod.

Za razliku od zavoda za zapošljavanje u regionu, nemačke agencije za rad, zapošljavanje i imigraciju su mnogo prisutnije na internetu, i vode dva najpopularnija sajta za traženje posla u Nemačkoj. Pored toga na njihovim stranicama naći ćete i relevantne informacije koje se tiču samog procesa traženja posla, nostrifikovanja diploma, učenja nemačkog jezika, itd.

 • Make it in Germany

  Vašu potragu za poslom najbolje je da započnete na sajtu: https://www.make-it-in-germany.com/enSrpska verzija sajta, iako postoji veoma je štura informacijama. Ako govorite engleski jezik, preporučili bi vam da koristite englesku verziju sajta. Na Make it in Germany možete naći sve informacije o Nemačkoj i njenoj imigracionoj politici, dokumentima koje su vam potrebni za nemačku radnu vizu, pa čak i oglase za poslove

 

 • Sajt savezne agencije za rad i zapošljavanje

Sledeća adresa koju treba da ukucate u vaš brauzer je ona koja vodi ka sajtu Nemačke savezne agencije za rad i zapošljavanje.

https://www.arbeitsagentur.de

Ovde pored velike ponude poslova, možete naći i deo sajta posvećen kadrovima iz inostranstva. Postoje verzije sajta na nemačkom, engleskom i arapskom jeziku.

Pored ova dva sajta koje vode državne agencije, pretražili smo i druge veb lokacije pogodne za traženje posla u Nemačkoj i sastavili smo sledeću listu:

 

 1. http://www.monster.de– Nemački ogranak svetski poznatog posrednika između poslodavaca i kadrova.
 2. http://www.stepstone.de– Još jedan nemački ogranak internacionalnog sajta za traženje poslova, koji trenutno (april, 2018.) nudi više od 93 hiljade poslova u Nemačkoj. Pored toga omogućava vam i da dodate svoj CV.
 3. https://de.indeed.com/– Za razliku od sajtova poput Infostud-a, koji poslodavcima omogućavaju da dodaju svoj oglas, Indeed predstavlja pretraživač poslova, koji vas spaja sa oglasima koje kompanije postavljaju na svoje stranice. Ovo je veoma efikasan način traženja posla, jer vas Indeed pošalje pravo na sajt kompanije koja traži radnike. Pregledom sajta možete bolje da se upoznate sa poslodavcem.
 4. http://stellenmarkt.de– Jedan od najpoznatijih sajtova za traženje posla u Nemačkoj, koji obuhvata sve pokrajine. Ako želite da nađete posao u južnim delovima Nemačke (npr. u Minhenu), možete koristiti i poseban deo platforme Stellenmarkt koji se nalazi na http://stellenmarkt.sueddeutsche.de/
 5. https://jobs.meinestadt.de/– Poznata informativna platforma koja ima odeljak za traženje posla, u kom je u trenutku pisanja ovog teksta bilo 638 976 poslova u ponudi.
 6. https://www.kimeta.de/– Ogromna platforma za traženje poslova, svih profila. U trenutku pisanja ovog teksta bilo je više od dva miliona oglasa u ponudi. Kao i Indeed i slični sajtovi, Kimeta ne hostuje oglase za posao na platformi, već služi kao pretraživač koji vas upućuje na sajt na kom je objavljen oglas. Osnovni interfejs na početnoj strani nudi pretragu po ključnim rečima, gradovima i udaljenosti (od navedenog grada).
 7. https://www.stellenanzeigen.de/– Platforma za traženje posla slična Infostud-u koja hostuje oglase za posao. Na home strani možete započeti brzu pretragu, potrebno je samo da odaberete oblast u kojoj želite da radite, poziciju i grad.
 8. https://www.jobworld.de– Još jedan pretraživač poslova koji radi kao Indeed i slični sajtovi. U trenutku pisanja ovog teksta, preko ovog pretraživača, mogli ste pronaći više od pola miliona oglasa za posao.
 9. https://www.jobs.de– Ogromna platforma koja hostuje oglase za posao u svim nemačkim pokrajinama.
 10. http://job.de– Još jedan pretraživač poslova koji radi po principu Indeed-a.
 11. https://www.gehalt.de/ – Platforma za informacije o prosečnim platama u Nemačkoj za sva zanimanja.
 12. https://www.thelocal.de/jobs/ – Sajt za traženje poslova u Nemačkoj na kojima se traži samo znanje engleskog jezika.

 

Nadamo se da će vam ovaj spisak pomoći u pronalasku posla. Naravno, ovo nisu svi sajtovi za traženje posla u Nemačkoj. Ima ih još na stotine. Veoma dobar izvor informacija o otvorenim pozicijama mogu biti i manji pretraživači, kao i lokalni informacioni portali. Želimo vam mnogo sreće u traženju posla.

Postavi komentar

Prijavite se na NEWSLETTER

Unesite Vašu email adresui

Omogućio FeedBurner

REKLAMA

Poslovi po lokaciji!

REKLAMA